Online dísznövény gondozás, minden ami virágról szól és Debrecen története!

Szobanövények, kerti virágok és egyéb virágos témák! Debrecen város bemutatása milyen volt régen és most!

A pozsgás vagy más néven szukkulens növények csoportjába olyan növények tartoznak, amelyek megvastagodott, húsos leveleiben vagy törzsében raktározó szövetek vannakaz esős időben felvett víz tárolására. A szárazsághoz alkalmazkodott szervezetük a rendelkezésükre álló kevés vízből hosszú időn át képes megélni.

Kutyatejfélék hazai fajai egyszerű, vadon élő növények. Például pompás kutyatej vagy a gömbkaktusz.

Liliomfélék pozsgásai az aloék és a haworthiák kedvelt szobanövények szerény igényük és dekoratív formájuk miatt.

Amarilliszfélék különös pozsgásai az agávék, amelyek csak egész idős korukban virágoznak, és utána el is pusztulnak. Az agávék hasznosak is, néhány fajuk rostanyagát jól lehet szőni, csipkét is készítenek belőle. A mexikóiak italt is készítenek belőle. De ide tarozik még a porcsinrózsa.

Selyemkórófélék családjába tartozik a viaszvirág és a gyertyavirág.

Kristályvirágfélék közé tartozik a kavicsnövények.

Varjóhájfélék között pedig kövirózsák, krasszulák, köldökfű, korallvirágok a közkedveltek.

Pozsgás növények teleltetése: világos, 8-12 fokos helyiség a legideálisabb számukra! Fűtött, meleg szobában megnyúlt, sápadt hajtásaik lesznek és levelük idővel el is szárad. A téli pihenőn mérsékelten kell öntözni: 3-4 hetente!

Pompás Kutyatej

pk1.jpeg

Gömbkaktusz

gk1.jpg

Aloe

aloe_vera.jpg

Haworthiák

Hazájuk Mexikó és Fokföld! Fényigényesek, vízigényük közepes!

hawothiak.jpg

Helyigényük kicsi, gondozásuk egyszerű! 10-15 fokon telelnek a legjobban, nyáron tegyük ki az erkélyre, tavaszi kihelyezésük előtt azonban ültessük őket át.

Sarjakkal szaporítható!

Betegségei: Levélkárosodás mikor a levelek csúcs részei elbarnulnak, elszáradnak. Feltehetően alacsony a hőmérséklet vagy hirtelen változott az!

Viszos gyökértetvek is károsíthatják a gyökereit!

Agávék

agave.jpg

Porcsinrózsa

porcsinrozsa.jpg

Viaszvirág

hoya-viaszvirag.jpg

Gyertyavirág

Folyamatosan virágzó, különleges ámpolnanövény!

gyertyavirag.jpeg

Hazája Fokföld! Fény- és vízigénye közepes! Teleltetése 10-15 fok, de szükség esetén fűtött szobában is áttelelnek. Ilyenkor gyakrabban kell öntözni.

Betegségei és kártevői általában nincsenek!

Kavicsnövények

kavicsnovenyek.jpg

Kövirózsa

A természetét talán a számtalan kövirózsa-faj jelképezi a legjobban. Cserepekben, kerti ágyásokban, erkélyládákban vagy régiségekben, falakon egyaránt jól érzik magukat.

csizma.jpg

Kövirózsát elsősorban a sziklakerti növényeket árusító kertészetekben vásárolhatunk. Sokáig élnek, gondozásuk egyszerű.

kovirozsa4.jpg

A növények húsos tőlevélrózsákat növesztenek. A legtöbb faj nem nő 10-15cm-nél nagyobbra, a tőlevélrózsák átmérője 2-10cm között változik.

A virágok csoportosan helyezkednek el. Színük fajonként változó: rózsaszín, piros vagy sárga. Formájuk pedig harang vagy csillag alakú. A virágzási időszak júniustól augusztus végéit tart.

kovirozsa1.jpg

Napos helyen érzik magukat a legjobban. Gond nélkül átvészelik a telet, ezért egész évben a szabadban lehetnek. Ha cserépben tartjuk a növényt, télen állítsuk hűvös helyre.

Nagyon keveset öntözzük őket, trágyázást pedig egyáltalán nem igényelnek.

Laza, homokos földben érzik magukat a legjobban. Csak nagyon ritkán ültessük át őket. Visszavágni nem szükséges.

Sarjhajtásokat fejlesztenek, amelyeket leválaszthatunk az anyanövényről.

kovirozsa2.jpg

Magvetéssel is szaporíthatjuk őket.

A kövirózsát bárhová ültethetjük!

Betegségei:

Ha túl öntözzük a húsos levelek hamarosan rothadásnak indulnak és az egész növény kocsonyássá válik. Ebben az esetben a fiókrózsákat hagyjuk meg.

Rozsdagomba: ez ellen sajnos nem tudunk védekezni. A növény levelei megnyúlnak, sápadt zöldek lesznek és végül a barna spóratömegek jelennek meg rajta.

kovirozsa3.jpg

Fáskövirózsa

Rendkívül érdekes pozsgás növény, levelei feltűnően húsosak és harangszerű virágai is csodálatosak. Könnyen tartható, nagyméretűre is nőhet.

faskovirozsa1.jpg

A nemzetség legtöbb faja Mexikóból, néhány faj pedig Közép-, illetve Dél-Amerikából származik.

faskovirozsa2.jpg

Méretük fajtától függően eltérő lehet, de egy dologban mégis megegyeznek hogy lassú növekedésűek.

A legtöbb fajta kora tavasszal hozza szép, színpompás, haranszerű virágait, amelyek csupán csak enyhén illatosak.

faskovirozsa3.jpg

Tartsuk a növényt világos helyen. A nyári hőmérséklet elérheti a 26fokot, télen viszont 5-8 fok között érdemes tartani ha azt szeretnénk hogy tavasszal újra virágot hozzon. Nem fagytűrő.

A növekedési időszakban heti 1-2 alkalommal alaposan öntözzük meg előzőleg felforralt, majd lehűtött vízzel. Négy hetente adjunk a növénynek tápoldatot. A viaszréteggel borított leveleket soha ne érje víz, mert az a viaszréteg károsodását okozhatja. Gyökerek soha ne álljanak pangó vízben, ezért a cserép aljába tegyünk kellő vastagságú vízelvezető kavicsréteget.

Általános virágföld megfelelő számára. Nagyon fontos a jó vízelvezetés 2-3 évente ültessük át. Metszésre nincs szüksége.

Magvetéssel, levéldugványokról vagy sarjakról lehet szaporítani. A legegyszerűbb módszer a levéldugványozás. Vágjunk le a növényről egy levelet, majd szúrjuk be tőzeges talajkeverékbe. A vízelvezető rétegről itt is gondoskodjunk. Egy hónapig nagyon óvatosan öntözzük, ugyanis ez idő alatt képződnek a gyökerek. Az új növényt, amely a levéldugvány alapi részéből fejlődik ki, ültessük át külön cserépbe, majd szokásos módon gondozzuk. Az anyanövényről bármikor nevelhetünk új növényeket.

faskovirozsa4.jpg

A szakboltban kapható magot talajkeverékkel feltöltött szaporítóládába vagy cserépbe vessük. Az utóbbinál húzzunk a cserépre szellőzőnyilásokkal ellátott fóliát. Némi türelemre azért szükség van, míg munkánk eredménye láthatóvá válik.

faskovirozsa5.jpg

A fáskövirózsa legjobban akkor érvényesül ha egyedül áll. Erkélyen vagy a sziklakertben is tarthatjuk, illetve téli kertben való tartását javasoljuk.

Betegségei:

 • A levelek rothadása a nem megfelelő ápolás következménye. A levelek megsárgulnak illetve megbarnulnak, gombás szövedék vonja be őket, majd lehullanak.

faskovirozsa6.jpg

 • A gyökerek rothadását a túlöntözés okozhatja
 • A túlságosan megnyúlt, sápadt levelek, amelyek főként felfelé nőnek és amelyeken sárga színű, lecsüngő spóratartók láthatók, rozsdagombával fertőzöttek. Váljunk meg a növénytől, mert a vegyszerek egyébként is károsítanák a levelek viaszbevonatát.


Krasszula

krasszula.jpg

Köldökfű

Ez az érdekes formájú pozsgás Dél-Afrikából származik és nagyon könnyen gondozható!

koldokfu.jpg

A köldökfű vastag, húsos levelei viszonylag rövid elágazó szárakon helyezkednek el. Nem nő meg 50cm-nél magasabbra.

koldokfu1.jpg

A nagy csőszerű virágok tavasszal nyílnak. A lelógó virágok vörösessárgák, illatuk nincs.

koldokfu2.jpg

Biztosítsunk számára minél világosabb helyet. Ahhoz, hogy tavasszal virágot hozzon, hűvös(5-15fok) helyen kell teleltetnünk.

Csak akkor kapjon vizet, ha már teljesen kiszáradt a földje. Tápoldatra ritkán van szüksége, tavasztól őszig elég három alkalommal speciális kaktusz-tápoldatot adni a növénynek.

Csak akkor kell átültetni, ha a gyökerek már szétfeszítik a cserepet. Az ültetéshez használjunk jó vízáteresztő képességű földből és homokból készült keveréket.

koldokfu4.jpg

Csak a rohadt részeket távolítsuk el, egyéb visszavágásra nincs szükség.

Néha fellelhető a magja vetőmagüzletekben, kellemes időtöltés ugyan a magról vetése, de ugyanakkor türelmet is igényel. A legegyszerűbben hajtásdugványról szaporíthatjuk. E célra a csúcshajtásokat érdemes felhasználni. A vágási felültetet hagyjuk néhány óráig száradni, mielőtt elültetnénk a dugványokat. A párataltalom növelése érdekében húzzunk a cserépre szellőzőnyílásokkal ellátott fóliát.

A köldökfű akkor a legszebb, ha más pozsgás növényekkel vagy kaktuszokkal ültetjük egy tálba.

Betegségei:

 • Ha a levelek összezsugorodnak és elernyednek, akkor túl kevés vizet kapott
 • Ha a törzs alsó részén fekete, rothadó foltok jelennek meg, akkor túlöntöztük és általában már nem lehet megmenteni.
 • Pajzstetveket kemény páncéljukról, a gyapjastetveket fehér, vattaszerű csomókról ismerhetjük fel. Hegyes késselvagy csipesszel mindkét kártevőt eltávolíthatjuk a levelekről. Ezt követően mossuk le a növényt alkoholba mártott vattával.

koldokfu3.jpg

 • A törzs rothadt részeit késsel óvatosan kivághatjuk, és a sebeket faszénporral beszórhatjuk.


Korallvirág

korallvirag.jpg

Cicafülű korallvirág

A cicafülű korallvirág bársonyosan puha növény. Vastag, a szélein vörösesbarna színű leveleit fehéres-szürke filces bevonat borítja. A fehér virágszirmokat barna csíkok díszítik. Hazája Madagaszkár!

cicafulu_korallvirag2.jpg

Egész évben kapható, különböző méretekben, de a virágüzletek általában fiatal növényeket árusítanak. Sok évig élhet! Gondozása nagyon egyszerű, egész évben átlagos szobahőmérsékleten kell tartanunk.

Méret és növekedés: Szélesen elágazó növénnyé fejlődhet.

Virág és illat: barna sávokkal tarkított virágai fehérek, nem illatosak, közös nyélen fejlődnek.

Fény és hőmérséklet: kielégítő fejlődéséhez világos helyet igényel. A közvetlen napfényt is elviseli. Egész évben tartsuk átlagos szobahőmérsékleten. Télen ügyeljünk arra, hogy a levelek ne érintkezzenek a hideg ablaküveggel, mert fagyási sérüléseket szenvedhetnek.

Öntözés és trágyázás: rendszeresen öntözzük, de néha hagyjuk a földjét kiszáradni. Májustól szeptemberig adjunk neki alacsony koncentrációjú tápoldatot. A túl sok tápoldat megnyúlt növekedést eredményezhet. Az alátéttálkában összegyűlő felesleges vizet mindig öntsük ki.

Föld és átültetés: homokkal kevert általános virágföld megfelelő számára. Ha tőzeget használunk, gondoskodjunk megfelelő vízelvezetésről. Nem szükséges minden évben átültetni. Csak indokolt esetben ültessük át mert gyökerei finomak és vékonyak, könnyen megsérülhetnek. Nem árt neki ha talaja időnként kiszárad, de ez az időszak ne legyen tartós.

Nyesés, visszavágás: a tömör, bokros növekedés érdekében csípjük le a hajtáscsúcsokat.

Szaporítás: dugványozással. Kevés ismerettel és gyakorlattal is könnyen szaporítható. A hajtáscsúcs-dugványt ne vágjuk túl hosszúra, az alsó néhány levelet távolítsuk el. Ezután ültessük nedves tőzegbe. Tartsuk a dugványokat 20-25 fokon, míg meggyökeresednek. Ha sűrűn elágazó növényt szeretnénk nevelni, a hajtáscsúcsokat rendszeresen csípjük le, amelyek újabb szaporítóanyagként szolgálhatnak. A ferdén a földbe szúrt levéldugványokon is csakhamar megjelennek a hajszálvékony gyökerek. A levágott levelet egy napig feltétlenül hagyjuk szabadon, hogy a vágási felület teljesen megszáradhasson. A fiatal növényeket tartsuk egyenletesen nyirkos, de nem nedves talajban. Csak nyáron adjunk neki alacsony koncentrációjú tápoldatot.

cicafulu_korallvirag3.jpg

Környezet: mindenhol jól mutat.

Betegségei:

 • Levéltetvek és üvegházi molytetvek ellephetik. Leküzdésükre sokszor nincs más módszer, mint a vegyszerek használata.
 • Öntözővíz és vegyszerek ne kerüljenek a levelek feszínére ugyanis annak finom bevonatát károsíthatják.
 • Túlöntözés következtében a gyökérnyak rothad, a felső talajrétegre szórjunk durva szemcséjű homokot. Súlyos fertőzés esetén már nem menthetjük meg a növényt.


Dögcsillag

dogcsillag2.jpg

A dögcsillag illata meglehetősen kellemetlen, de vonzza a döglegyeket, amelyek gondoskodnak a beporzásról. A növényt elsősorban hatalmas szép virágaiért nevelik.

A dögcsillagra legnagyobb eséllyel ott találhatunk rá, ahol kaktuszokat és pozsgásokat árusítanak. Általában sokáig él. Gondozása nagyon egyszerű.

Méret és növekedés: a dögcsillag a lédús, húsos törzsű pozsgások közé tartozik. A legtöbb faj általában kis növésű, ellenben vastag párnákat képez.

Virág és illat: a virágok átmérője 10-35 cm között változhat. A virágok mindig a legfiatalabb hajtások tövében fejlődnek. Nagyon szépek, csillag formájúak, szőrökkel borítottak. Illatról ez esetben nem nagyon beszélhetünk, ugyanis romlott hús szagát árasztják. A virágok júliustól szeptemberig díszlenek.

dogcsillag5.jpg

Fény és hőmérséklet: Biztosítsunk a növénynek lehetőleg világos helyet, de ne tegyük déli fekvésű ablakba, közvetlenül a napra. A hőmérséklet soha ne süllyedjen 10 fok alá.

Öntözés és trágyázás: nyáron csak nagyon óvatosan öntözzük, télen szinte nem igényel vizet. A földjét nyugodtan hagyhatjuk többször is kiszáradni. Ne kapjon tápoldatot.

Föld és átültetés: földje legyen könnyű és laza, amelyet virágföld, kavics és tőzegkorpa egyenlő arányú keverékéből állíthatunk össze. Minden tavasszal ültessük át.

Nyesés, visszavágás: ollóra csak akkor van szükség, ha egyes növényrészek rothadnak, és el kell távolítani őket.

Szaporítás: dugványról és magról is. A szaporításra a legmegfelelőbb a tavasz. Dugványnak a legfiatalabb hajtásokat vágjuk le. Előbb hagyjuk a vágási felületet néhány órán át szikkadni, majd ültessük a hajtást homok és általános virágföld nyirkos keverékébe. Ha magról szaporítjuk, a földkeverékbe vetett magokat csupán vékony földréteggel fedjük. A magok néhány nap alatt kicsíráznak. A szaporítóládát ennél a növénynél nem kell lefednünk, mert gombás megbetegedések léphetnek fel.

Környezet: jól illik télikertbe, de lapos tálba ültetve szépen díszítheti az ablakpárkányt. Kaktuszok között is jól mutat.

dogcsillag4.jpg

Nagy dél-afrikai növénycsaládból származik, a dögcsillag pozsgás növény. Ránézésre is megállapítható vastag, húsos hajtásairól, amelyek mélyen barázdáltak, a bordák éle pedig fűrészes. A növény külseje a gondozásra is enged következtetni. A többi pozsgás növényhez hasonlóan a dögcsillag is csak nagyon kevés vizet és laza talajt igényel. A virágok becsukott állapotban ötszög alakúak. Ha a bimbók kinyílnak, az egyes cimpák hátrahajlanak, és gyönyörű, foltos csillag tárul elénk. Miután a legyek beporozták a növényt, egy évbe is beletelik, míg kialakul a terméstok. Ekkor a hengeres tüsző felnyílik és láthatóvá válnak a repítőszőrös magok amelyeket a szél elrepít a szélrózsa minden irányába.

Különféle fajok léteznek: de az igazi dögcsillag az (orbea variegata) azaz tarka dögcsillag. Ez a faj csak 5-10 cm magasra nő, sárga virágain barna mintázat látható. Kb. 60 faja Afrika déli részén nő!

A nagyvirágú dögcsillagot(S. grandiflora) gyapjas törzséről és 20-30 cm-es magasságáról ismerhetjük fel. A szinte teljesen fekete virágok széle piros, és fehér szőrök borítják.

Stapelia grandiflora

A borzas dögcsillag(S. hirsuta) törzse szintén szőrös, a növény 20cm magasra nő. Vörösessárga virágain piros csíkok és barnásvörös szőrök díszlenek.

dogcsillag3.jpg

Az óriás dögcsillag(S. gigantea) büszkélkedhet a legnagyobb virágokkal. A világossárga virágokat vékony, pirosas keresztsávok tagolják.

38cm-es virág!

dogcsillag_giga.jpg

A dögcsillag egy éves gondozása:

Nagyon kevés gondozást igényel. Nem viseli meg ha elfeledkezünk róla, illetve rövidebb időre elutazunk.

Októbertől márciusig: ősszel és télen a növény csak egészen kevés vizet igényel. A földje akár teljesen kiszáradhat. Tegyük világos helyre. A szobahőmérséklet megfelel számára, de ne tegyük 10 foktól alacsonyabb helyre.

Áprilistól szeptemberig: amikor a napsütés erősödik, a dögcsillag árnyékos helyet igényel. A közvetlen napsütést nem bírja. Meglehetősen gyorsan nő, ezért minden évben ültessük át nagyobb cserépbe. Terítsünk a cserép aljára vastag drénréteget. Még a növekedési és virágzási időszakban, vagyis júliustól szeptemberig sem igényel sok vizet. Jót tesz viszont a növénynek, ha nyáron néha letusoljuk.

Betegségei:

 • Törzsön megjelenő fekete, rothadt részek túlöntözésre utalnak. Ha a puha, beesett foltok csak néhol jelentek meg, vágjuk le a beteg hajtásokat, és mérsékeljük az öntözést. Súlyosabb esetben a növényt sajnos már nem lehet megmenteni.
 • A lógó, élettelen hajtások szárazságra utalnak. Állítsuk a cserepet vízzel teli vödöbe addig, amíg levegőbuborékok jönnek fel a víz felszínére. Később a cserépalátétből ürítsük ki a vizet.

dogcsillag_6.jpg

 • Takácsatkákat általában már csak akkor fedezzük fel, amikor túl késő. A rovarirtó szerek általában nem segítenek. Próbálkozzunk inkább a növény letusolásával.
 • Gyapjas- és a pajzstetvek ellen segíthet a rovarirtó szer, de megpróbálhatjuk eltávolítani az élősködőket éles késsel vagy csipesszel is.

Bagolyszemvirág

Dél-, illetve Kelet-Afrikában honos bagolyszemvirág húsos szárának bordáit tövisek borítják. Az élénk színű, harang alakú virágok a szár tövében fejlődnek, és amilyen mutatósak, olyan kellemetlen szagot árasztanak.

bagolyszemvirag2.jpg

Bagolyszemvirágot tavasszal vásárolhatunk. Több évig is gyönyörködhetünk benne. Júliustól szeptemberig virágzik. Tartása nem egyszerű, ha nem öntözzük túl, jól fejlődik.

Méret és növekedés: a terebélyes növény szárai nem nőnek 10-12 cm-nél magasabbra.

Virág és illat: nagyméretű, szemet gyönyörködtető virágai sajnos kellemetlen szagot árasztanak.

Fény és hőmérséklet: fényigényes növény, de nem tűri a perzselő napsütést. Nyáron szobahőmérsékleten, télen 10-12 fokon érzi jól magát.

Öntözés és trágyázás: nyáron rendszeresen, télen mértéktartóan öntözzük. Ha minden évben friss földbe ültetjük, nincs szüksége trágyázásra.

Föld és átültetés: a bagolyszemvirágot áprilisban ültessük át nagy átmérőjű, lapos edénybe, gyökérzete ugyanis nem lefelé, hanem oldalirányban terebélyesedik. Az ültetőközeget komposzt, tőzeg és homok egyenlő arányából keverjük össze.

Nyesés: átültetéskor távolítsuk el az elöregedett szárakat.

Szaporítás: legegyszerűbben hajtáscsúcs-dugványokkal szaporíthatjuk, amelyeket beültetés előtt egy napig szikkasszunk a levegőn. Tavasszal magról is szaporíthatjuk. A gyorsan csírázó magokat homokkal kevert tőzeg felületére vessük, majd szitáljunk rájuk kevés homokot.

A bagolyszemvirág rövid idő alatt kitölti a virágcserepet! Döglégy-csalogató: a Föld csapadékszegény, gyér vegetációjú vidékein a döglégy a leggyakrabban előforduló rovar, hiszen nincs ráutalva a növényekre. Fontos szerepet játszik ugyanakkor több növény beporzásában, amelyeknek virágai dögszaggal csábítják magukhoz a legyeket, hasonlóképpen, ahogyan más vidékeken a növények édes illatukkal magukhoz vonzzák a méheket és a lepkéket.

Fajai:

 • Huernia barbata: Fokföldről származik, rövid, szögletes szárait kiugró fogazat díszíti. Az 5 cm átmérőjű virágok sötétvörös torkát öt különböző hosszúságú sziromlevél keretezi
 • Huerna aspera: Zanzibárból származik, alacsony termetű, ágas-bogas.
 • Huernia keniensis: Kenyában honos. Valamivel kisebb, bíborvörös virágait sűrű szőr borítja.
 • Huernia macrocarpa: Etiópiában él. 5-8 cm hosszú, ujjszerű, 4 vagy 5 oldalú szárát nagyméretű fogak tagolják. Apró, kehely alakú virágainak sötétvörös belsejében számos szemölcs található
 • Huernia zebrina: a dél-afrikai transvaali faj nagyméretű, sárga virága vörösbarnán harántcsíkolt. A torok körül barna gyűrű látható.
 • Huernia guttata: ritkán kapható faj. Sárgászöld virágait apró, borvörös pettyek díszítik.

bagolyszemvirag_3.jpg

A bagolyszemvirág egy éve!

Októbertől márciusig: ez a növény nyugalmi időszaka. Csak annyira öntözzük, hogy a szárak ki ne száradjanak. Ilyenkor tarthatjuk a szobában, de hűvösebb (10-12 foknál nem alacsonyabb hőmérsékletű) helyiségben is.

Április: Ez az átültetés ideje. Az átültetést követően tartsuk szobahőmérsékleten és rendszeresen öntözzük.

Májustól szeptemberig: mérsékelten öntözzük, és csak nagy melegben adjunk a növénynek több vizet. Gondoskodjunk világos helyről, de óvjuk a perzselő napsütéstől. Ilyenkor alakulnak ki a hólyag alakú gumók, amelyekből július és szeptember között a virágok fejlődnek.

bagolyszemvirag_4.jpg

Betegségei:

 • A gyökérnyakon rothadás jelei mutatkoznak, a szárak kidőlnek. A növény túl sok vizet kapott, és már nem lehet megmenteni. Ha a szárak még épek, a felső részeket dugványként használhatjuk.
 • A rügyek leesnek, fázik vagy huzatot kapott.
 • Takácsatkák: először a szárak között jelennek meg. Rovarirtó szerrel védekezhetünk ellenük.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 53
Heti: 32
Havi: 1 241
Össz.: 791 378

Látogatottság növelés
Oldal: Pozsgások
Online dísznövény gondozás, minden ami virágról szól és Debrecen története! - © 2008 - 2024 - kryszta.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »