Online dísznövény gondozás, minden ami virágról szól és Debrecen története!

Szobanövények, kerti virágok és egyéb virágos témák! Debrecen város bemutatása milyen volt régen és most!

Deva virágok 9 csoportja:

Védelem
Mások jóléte
Bizalom
Jelenlét
Autonómia, önnállóság
Bátorság
Szexualitás
Kommunikáció
Kreativitás

Deva virágok:


Fehér cickafark (Achillea millefolium)
* Védekezés, integráció. Azoknak, akik sérülékenynek érzik magukat a környezet rossz (vagy rossznak érzett) hatásaival szemben. A környezeti szennyeződésre és ártalmakra való extrém érzékenység ellen (radioaktivitás, elektromos vagy elektromágneses mező, zajártalom). Ezt az esszenciát azoknak ajánljuk, akik hivatásukból fakadóan mások problémáival és szenvedéseivel szembesülnek vagy ki vannak nyílva ezek felé.

Rózsaszín cickafark (Achillea millefolium)
* Védekezés, integráció. A mások érzelmeivel könnyen azonosuló, érzékeny egyéneknek. Érzelmi téren megerősíti azokat, akiket közvetlen környezetük destabilizál, és akik könnyen hagyják magukat befolyásolni.

Fokhagyma (Allium sativum)
* Félelmektől való megszabadulás, ellenállás. A félős, nyugtalan vagy könnyen befolyásolható egyéneknek ajánlott. Azoknak, akiket a nyugtalanság megbénít, és kiszívja az energiáikat.

Mandulafa (Prunus amygdalus)
* Életöröm, vitalitás. Azoknak, akik félnek megöregedni és nem fogadják el az idő múlását. Elősegíti a test öregedésének elfogadását és az egyszerű fizikai megjelenésen túli szépség megértését. Megerősíti és regenerálja a testet.

Kapor (Anethum graveolens)
* Tapasztalatok befogadása. Azoknak, akik úgy érzik, hogy összecsapnak a fejük fölött a túl gyors életritmus hullámai. Hasznos a túlzott ingerek ellen (a városi élet feszültségei). Elősegíti a mentális világosságot. A bonyolult vagy szokatlan helyzetek megértéséhez és elfogadásához.

Angyalgyökér (Angelica archangelica)
* Támogatás. Azoknak, akik magukat elszigeteltnek és magukra hagyottnak érzik. Segít megbirkózni az ismeretlennel. Ez a legjobb esszencia a kritikus helyzetekben, és ha maga az élet forog kockán. Megerősíti az életbe vetett hitet, valamint erőt és erkölcsi tartást ad a bizonytalan jövővel szemben.

Hegyi árnika (Arnica montana)
* Regeneráció, vigasz. Megszünteti az energiablokkokat. Segít abban, hogy felülmúljuk a nehéz pillanatokat és beépítsük az ezekből nyert tapasztalatokat. Serkenti a vitalitást és megkönnyíti az önmagunkhoz való visszatalálást egy megrázkódtatás után.

Cseregalagonya (Crataegus oxyacantha)
* A szív békéje. A külső hatásoktól és érzelmi kötöttségektől való megszabaduláshoz. Enyhíti egy kedves lénytől való elválás felett érzett fájdalmat, valamint csökkenti szomorúságunkat és a szív fájdalmait is.

Bazsalikom (Ocymum basilicum)
* Kiegyensúlyozott szexualitás. Javasolt, ha a nemi élet nem harmonikus, hanem más értékek kárára túlsúlyba kerül vagy kapcsolati problémákat okoz. Hasznos, azoknak, akik a szexualitást lealacsonyítónak élik meg és konfliktusba kerülnek az érzelmi életükkel.

Borzas kúpvirág (Rudbeckia hirta)
* Önmagunk elfojtott aspektusaira való ráébredés. Azoknak, akik félnek mélyen önmagukba nézni és ellenállnak minden változásnak. Elősegíti a rejtett érzelmek megértését, kiváltképp, ha az értelem a személyiség bizonyos vonásait elfojtja vagy tagadja.

Fehér tavirózsa (Nymphaea alba)
Elszakadás, bőség. A teljesség és bőség kifejezésére, de nem a versengés, hanem az együttműködés jegyében, legyen akár a munka, a pénz, a családi vagy társadalmi keretek viszonyairól szó. Attól való félelem ellen, hogy elveszítjük azt, ami a miénk. Akik kételkednek saját képességeikben, és pénzügyeikben rendre kudarcot vallanak.


Kerti borágó (Borago officinalis)
* Bátorság. A szomorúság, bánat, valamint a megpróbáltatásokkal és veszélyekkel szemben érzett elbizonytalanodás legyőzésére. Azoknak, akiket letörnek az élet eseményei és nehéz a szívük.

Kamilla (Matricaria recutita)
* Ellazulás, derű, nyugalom. A nyugtalan vagy kielégítetlen egyéneket lecsillapítja, segíti őket a saját érzelmeiket kiengedni. Javasolt a változó kedélyű gyermekeknek, akik gyorsan méregbe gurulnak, vagy elsírják magukat, vagy megsértődnek. Lefekvéskor elősegíti az ellazulást.

Réti boglárka (Ranunculus acris)
* Önbecsülés, bizalom. Azoknak, akik kételkednek önmagukban, alábecsülik magukat, nem tudják önmagukat megfelelően értékelni. Megnyitja és önbizalommal tölti el a félénk és tartózkodó embereket.

Közönséges gyíkfű (Prunella vulgaris)
* Belső gyógyító erő. Elősegíti az átalakulást. Önmagunk elfogadása által feléleszti belső regenerációs képességeinket. Kellő erőt, önbizalmat és motivációt nyújt erőnk visszanyeréséhez. Segíti az egyént böjtidőszakban, próbatétel vagy lábadozás során. Elősegíti a tápanyagok nagy részének beépülését. Azoknak javasoljuk, akiknek a jó közérzethez mindig szükségük van valamilyen külső támaszra.


Örökzöld puszpáng (Buxus sempervirens)
* Szabadság, önmegvalósítás. Akaratgyengéknek, félénkeknek, erélyteleneknek, akiken mások uralkodnak. Segít kibontakoztatni saját, minden külső befolyástól mentes személyiségünket. Segít megszabadulni mások befolyásától: erőt, bátorságot és kitartást ad.

Körömvirág (Calendula officinalis)
* Fogékonyság, szívélyesség. Azoknak, akik csak felületesen figyelnek másokra. Mások üzeneteinek szavakon túli, igazi értelmének megértéséhez. Javasolt azoknak, akik szavaikkal gyakran megsértenek másokat, sértegetnek vagy állandóan vitáznak. Melegséget, érzékenységet és kedvességet kölcsönöz kommunikációnknak.

Sarkantyúvirág (Tropaeolum majus)
* Vitalitás, szellemi nyitottság. A túlhajszoltság miatti időszakos kihagyásaink esetén. Javasolt mindazoknak, akiknek munkája a testet kimerítő, intenzív szellemi tevékenységgel jár, valamint azoknak, akik az intellektust túlzottan is előnyben részesítik a test kárára. Serkenti a vitalitást.
(a német jobban hangzik)

Étkezési paprika (Capsicum annuum)
* Akarat, lelkesedés. A mozdulatlanságot legyőző erős katalizátor. Fejleszti az akaraterőt, motivál és lelkesít. Kimozdít a blokkolt helyzetekből, és lehetővé teszi az előrehaladást.

Citromfa (Citrus limonum)
* Vitalitás, mentális világosság. Kitisztítja az elmét a gondolatok rendszerezésével. Segít visszatalálni a nyugalomhoz és a szellemi megbékéléshez. Serkenti az elmét és az analitikus gondolkodást. Megadja a szervezetnek a szükséges tónust és élénkséget.

Szívvirág (Dicentra spectabilis)
* Érzelmi kötelékektől való megszabadulás. Azoknak, akik fájdalmas szakításon mennek keresztül: egy kedves lény elvesztése, szakítás. A félelmen vagy birtokláson alapuló érzelmi függőség ellen. Elősegíti a nyomasztó intenzív érzelmek felszínre kerülését. Kiegyensúlyozottságot biztosít és segíti az elhatárolódást a problémától.

Havasi gyopár (Leontopodium alpinum)
Odaadás, tisztánlátás.
Azoknak, akik elveszettnek érzik magukat, és nem tudják, milyen irányba haladjanak a nehéz pillanatokban. Segít tiszta és határozott tekintettel nézni az élet választásait és világosan újra meghatározni a célokat a lehetőségek függvényében. Azoknak, akiknek jól megalapozott élettervük van, de nem képesek azt a gyakorlatba átültetni. Segít abban, hogy a célt az alapvető értékekkel összhangban lévő erő, bizalom és tisztánlátás birtokában kövessük.


Birsalmafa (Cydonia oblonga)
* Kiegyensúlyozott nőiesség. Elősegíti a női tulajdonságok kiegyensúlyozott kibontakozását. Azoknak a nőknek, akik vágynak az aktív (szakmai és társas) élet és a családi élet (gyermekgondozás és nevelés) közötti egyensúlyra. Gyermeküket egyedül nevelő nőknek, valamint olyan nőknek javasolt esszencia, akiknek meg kell tanulni összeegyeztetni a szigort és az engedékenységet, a határozottságot és a kedvességet, a fegyelmezést és az önállóságot.

Lucfenyő (Picea abies)
* Őszinteség, szívélyesség. A szigorú, hideg, rideg, tökéletességre törekvő, kompromisszumot el nem fogadó, önmagukat meg nem kérdőjelező embereknek.

Fekete nadálytő (Symphytum officinale)
* Testtudat, vitalitás. Tónussal és vitalitással tölti el a szervezetet. Elősegíti a test ellazulását. Fejleszti az élettani folyamatok tudatos kontrollját és javítja a reflexeket: ez a legjobb esszencia a sportolóknak és a jógában, harcművészetekben, meditációban és biofeedbackben járatosaknak.

Kaliforniai kakukkmák (Eschscholzia californica)
* Megfontoltság, visszafogottság. Azoknak, akiket könnyen el lehet kábítani vagy kápráztatni. Javasolt azoknak, akik kerülik a megszokást, a mindennapi kötelezettségeket, és inkább a csalóka csillogást keresik. Azoknak is, akik hajlamosak a túlzásokra, a fanatizmusra, illetve vonzódnak a szektákhoz. Önmagunk megfigyelésének, meghallgatásának fejlesztésével segíti a szellemi útkeresést.

Pillangóvirág (Cosmos bipinnatus)
* Ékesszólás. A közönség előtt való nyugodt és magabiztos önkifejezéshez. Javasolt a szónokoknak, színészeknek, íróknak. A félénk, introvertált vagy bizonytalan embereknek segít gondolataik világosabb és könnyebb kifejtésében.

Tök (Cucurbita pepo)
* Harmonikus terhesség. Az érzelmek egyensúlyban tartásával segíti a terhes nőt. Általános értelemben: serkenti és növeli a női kreativitást, kiváltképp, ha az – a nehéz szociális vagy kulturális környezet miatt – visszafojtott vagy elfojtott.

Füzike (Epilobium angustifolium)
* Regeneráció, megtisztulás. A nehéz események leküzdéséhez. Az egyént új fejlődési szakaszba átvezető átalakulás katalizátora. Elősegíti a – jelenben már nem érvényes – régi megszokásoktól, viselkedésformáktól és szokásoktól való elszakadást.

Szemvidítófű (Euphrasia officinale)
* Megértés, intuíció. Azoknak, akik figyelmetlenség vagy érdektelenség miatt kevéssé figyelnek környezetükre és másokra. Fejleszti az érzékenységet és támogatja az intuíciót.

Fügefa (Ficus carica)
* Tisztánlátás, önkontroll. A zavaros gondolatok és az önuralom elvesztésétől való félelem ellen. Fejleszti a tiszta gondolkodást, a magabiztosságot és az emlékezetet. Elősegíti a fiziológiai folyamatok agyi kontrollját.


Fukszia (Fuchsia hybrida)
* Elfojtott érzelmek megértése. A gyakran hamis érzelmektől fedett, akár még gyermekkori szomorúsághoz, haraghoz kötődő érzelmek feloldását, megértését és felszínre hozatalát elősegítő emocionális katalizátor.

Seprűzanót (Cytisus scoparius)
* Kitartás, hit, motiváció. A pesszimizmus, bátortalanság és reménytelenség ellen. Segít, hogy az élet nehézségeit növekedési és fejlődési lehetőségként éljük meg. Szívósságot és kitartást kölcsönöz a folyamatosan nehézségekkel és megpróbáltatásokkal küzdőknek.

Gránátalmafa (Punica granatum)
* Női kreativitás. Segíti a nőket a szakmai karrier és a családi élet közötti kiegyensúlyozatlanságból eredő konfliktusok megoldásában. Tanácsoljuk ezt az esszenciát azoknak a nőknek, akik visszautasítják vagy nem képesek megélni saját nőiségüket. Harmóniát és kiegyensúlyozottságot kölcsönöz a terhesség utolsó szakaszában.

Kerti oroszlánszáj (Antirrhinum majus)
* Az igazi beszéd, kiengedés. Azoknak, akik nehezen beszélnek vagy fejezik ki érzelmeiket, illetve megnyilvánulásaik erőszakosak és agresszívek. Segíti az elfojtott érzelmektől való megszabadulást és a verbális kifejezés révén megteremti a kiengedés lehetőségét. Elősegíti az „igazi” beszéd megszületését.

Kínai mályvarózsa (Hibiscus rosa sinensis)
* A szerelem és a szexualitás egyesítése. Azoknak a nőknek, akik elveszítettek minden „feeling”-et, minden kapcsolatot saját szexualitásukkal. Lehetővé teszi az érzékenység és az érzelmi melegség bevezetését a kihűlt, elidegenedett és lélektelen szexualitásba.

Bíboros hajnalka (Ipomea purpurea)
* Vitalitás, stabilitás. A szervezet tonizálásához és felfrissítéséhez. Segít legyőzni a káros szokásokat (alkohol, kávé, cigaretta…). Rendezi a hétköznapok életritmusát, és visszaadja a kiegyensúlyozott életmódhoz szükséges stabilitást.


Nőszirom (Iris sp.)
* Ihlet, művészi kreativitás. Megszünteti az ihlethiány vagy a tökéletlenség érzése keltette frusztrációt. Elősegíti az olyan emberek kreativitását, akiknél a művészi kifejeződés életük egy adott pillanatában elfojtás alá került.

Levendula (Lavendula officinalis)
* Megtisztulás, nyugalom. A túlzott inger által előidézett idegfeszültség csökkentésére. Nagy szellemi aktivitás miatt fellépő extrém idegesség esetére. Olyan érzékeny és finom embereknek, akiknek erkölcsi érzékét sértik a naponta tapasztalt jelenségek, és ettől idegesekké válnak.

Orgona (Syringa vulgaris)
* Regeneráció. A hát energiakeringésének kiegyensúlyozásához. A megtörteknek, akiknek minden csak „púp a hátukon”. Hajlékonnyá teszi a hátat és hozzájárul az izmok ellazításához. A sportolóknak és a nehéz fizikai munkát végzőknek ajánlott esszencia.

Turbánliliom (Lilium martagon)
* Megfontoltság, együttműködés. Fejleszti az együttműködést, a szolidaritást és a másikra való figyelés képességét a személyes kapcsolatokban. Megkönnyíti a csoportmunkát és a közös siker elérését. Javasolt a domináns karakterű vagy túlságosan is ellentmondást nem tűrő, uralkodásra hajlamos, harcos és agresszív embereknek is.

Indiai lótusz (Nelumbo nucifera)
* Nyílt szív, alázat. Mindenkinek ajánlott, univerzális esszencia. Dinamizálja és felerősíti a többi gyógykészítmény hatását. Segít a gőg, a hiúság és a felsőbbrendűségi érzés legyőzésében. Megnyitja a szívet.


Kukorica (Zea mays)
* Biztos pont, egyensúly. Kiegyensúlyozza és harmonizálja az egyén földdel való (függőleges), és embertársaival való (vízszintes) viszonyát. Javasoljuk a városlakóknak, különösen a túlzsúfolt környezetben élőknek. Azoknak, akik mesterséges környezetben élnek, akik úgy érzik, hogy irányt tévesztettek, és szükségét érzik a földdel való kapcsolatuk megújításának.

Százszorszép (Bellis perennis)
* Gondolatok rendszerezése, integráció. Segít gondolati szinten rendszerezni a különböző forrásokból származó információkat, és azokat globális és egységes perspektívába rendezni. Projekttervezőknek és tevékenységszervezőknek ajánlott esszencia.

Erdei mályva (Malva sylvestris)
* Önelfogadás, szociális nyitottság. Az élet során lezajló átváltozási folyamatok – különösképpen az öregedés – elfogadásához. Emellett növeli a félénk emberek önbizalmát és szívélyességét. Segít a bizonytalanság és a bezárkózás leküzdésében. Hasznos esszencia azoknak, akik társaságban rosszul érzik magukat.

Borsmenta (Mentha piperita)
* Figyelem, szellemi élénkség. A mentális lustaság és aluszékonyság ellen. Fejleszti a tiszta és élénk szellemet. Azoknak, akikre a túlzásba vitt szellemi tevékenység után rátör a „mentális elnehezülés”. Javasoljuk a diákoknak és minden szellemi munkát végzőnek.

Csombormenta (Mentha pulegium)
* Védekezés, világos elme. Azoknak, akiket megzavartak mások negatív gondolatai. A mások gondolatai által könnyen befolyásolható egyéneknek.

Orbáncfű (Hypericum perforatum)
* Védelem, belső erő. Megkönnyíti az érzékeny, nyugtalanul alvó és sötétségtől félő gyermek elalvását. Erőt ad és védelmet nyújt a túl nyitott vagy sérülékeny egyéneknek.

Molyhos ökörfarkkóró (Verbascum thapsus)
* Belső figyelem, egyenesség, erkölcsi szigor. Azoknak, akik nem tudják, hogyan éljenek és milyen erkölcsi normákat kövessenek. Segít abban, hogy másokhoz és önmagunkhoz is őszinték legyünk. Megkönnyíti és elősegíti a csoportmunkát. A csoport egységének megteremtésében és a csoportösszhang fejlesztésére.

Vadszeder (Rubus fructicosus)
* Konkretizálás, vizualizáció. Azoknak, akik nem tudják megfogalmazni terveiket, vágyaikat, és nehezen valósítják meg elképzeléseiket a gyakorlatban. A tehetetlenséget és mozdulatlanságot feloldó katalizátor. Felszínre hozza a rejtett képességeket. Mindenkinek javasolt, aki meditál, vizualizál és álomokat fejt.

Nefelejcs (Myosotis sylvatica)
* Tudatosítás, fogékonyság. A körülöttünk lévőkkel – illetve a fizikailag jelen nem lévőkkel vagy már elhunytakkal – összekötő érzelmi kötelékeket tudatosítja és megerősíti. Szerettünk elvesztése után segít elviselni a magányt és az elhagyatottságot. A terhesség alatt megerősíti az anya-magzat kapcsolatot. Serkenti a szellemi élénkséget és az éleslátást.

Vöröshagyma (Allium cepa)
* Kiengedés, érzelmi felszabadulás. Segít a régi, megoldatlan érzelmi megrázkódtatások leküzdésében. A pszichológiai gátak lebontásával segíti az önelemzést és az elfojtott érzelmek felszínre kerülését.

Csalán (Urtica dioica)
* Egység, enyhülés. Segít megoldani a konfliktusokat a csoportban vagy a közösségben. Megerősíti a család egységét. Javasolt mindazoknak, akik már nem tudnak kommunikálni a csoport vagy a család többi tagjával. Megnyugtat és bátorít a család szétszakadása esetén.Golgotavirág (Passiflora sp.)
* Kiengedés, derű. Segít nyugodtan és derűvel elviselni az élet eseményeit. Azoknak, akik túlságosan sokat foglalkoznak önmagukkal, és nem képesek megbirkózni a megpróbáltatásokkal és a nehéz pillanatokkal. Stabilizál és megszünteti az érzelmi zavart. Elősegíti a kinyílást magasabb tudatállapotok felé.

Görögdinnye (Citrullus vulgaris)
* Harmonikus terhesség. Megerősíti a gyermekre vágyó pár összhangját. A terhesség alatt harmonizál és stabilizál. Ellensúlyozza a terhes nő túlérzékenységét.

Gyermekláncfű (Taraxacum officinalis)
* Könnyedség és testi dinamizmus. Fokozza a hajlékonyságot, elősegíti az izmok és az elme ellazulását. Megkönnyíti a test relaxációját. Javasolt sportolóknak és mindenkinek, aki fizikai munkát végez (masszőr, gyógytornász). Az olyan igényes egyénnek, aki túl sokat követel a szervezetétől, túlságosan serény, megerőlteti magát, és ennek eredményeként sok fizikai, idegi és érzelmi feszültséget halmoz fel.

Rozsdás havasszépe (Rhododendron ferrugineum)
* Öröm, vigasz. Melegséget és vigaszt nyújt a rideg és problematikus környezetben élőknek, és a szomorúságra, melankóliára vagy elbátortalanodásra hajlamosaknak. Megkönnyíti az érzelmek felszabadulását, amikor ezek légzési és mellkasi panaszokban nyilvánulnak meg.

Rozmaring (Rosmarinus officinalis)
* Érzékenység, jelenlét. A tanácstalanoknak és a feledékenyeknek, valamint az aluszékonyaknak. Azoknak, akik nem érzik jól magukat a bőrükben. Javasolt a vitalitásukat vesztett, el-elbóbiskoló idős embereknek. Frissen tartja a szellemet és fejleszti az érzékenységet. Mogorva és zárkózott egyéneknek.

Orvosi zsálya (Salvia officinalis)
* Az élet megértése, elfogadás. Azoknak, akik úgy gondolják, hogy nincs értelme az életüknek. Elősegíti az elmélkedést az élet eseményeinek jelentésén. Megértéshez és belső békéhez vezet. Tudatosítja a létezés spirituális dimenzióját és lehetővé teszi, hogy az élet történéseit kellő távlatból szemléljük.

Skarlát maszkvirág (Mimulus cardinalis)
* Intenzív érzelmek alóli felszabadulás. A kolerikus és agresszív egyéneknek. Segítség azoknak, akik elfojtják a haragjukat vagy az agresszivitásukat, mert tartanak attól, hogy elveszíthetik az önuralmukat, illetve attól, hogy a környezetük elutasítja magatartásukat. Lehetővé teszi a személyek közötti hatalmi és kolerikus helyzetek megoldását. Felszabadítja a vitalitást a harag vagy neheztelés bénító hatása alól.

Ragadós maszkvirág (Mimulus auriantacus)
* Szexuális félelmektől való megszabadulás. Megszünteti a szexualitással és intimitással kapcsolatos zavarokat. Kiegyensúlyozza a szexuális és az azzal összefüggő energiákat. Összehangolja a szerelmet és a szexualitást, valamint rávilágít az élet valamennyi aspektusának szentségére. Akkor használjuk, ha a szerelem nem képes megnyilvánulni a szexualitásban.

Hársfa (Tilia platyphyllos)
* Szeretetre való fogékonyság. Fejleszti az emberi szeretetre való fogékonyságot. Megerősíti az anya-gyermek kapcsolatot. Megkönnyíti a tiszteletteljes és szívélyes véleménycserét és kommunikációt. Védelmet, éltető melegséget, nyugalmat és szelídséget nyújt. Javasolt mindazoknak, akik úgy érzik, hogy el vannak vágva embertársaiktól vagy a gyökereiktől, elhagyatottnak vagy magányosnak érzik magukat.

Napraforgó (Helianthus annuus)
* Kiegyensúlyozott önkifejezés. Segít megoldani a szülői – vagy a szülőképhez kapcsolódó – konfliktusokat. Egyensúlyba hozza az egót, ha túlsúlyba jut (egoizmus, hiúság) vagy háttérbe szorul (önbecsülés hiánya). Elősegíti igazi természetünk harmonikus kifejeződését és segít kreatívnak lenni e világban.

Lóhere (Trifolium pratense)
* Tisztánlátás, nyugalom. Nyugalmat és „összeszedettséget” biztosít tömegmozgalmak idején és a kollektív, destabilizáló tudatállapotok esetén. Krízishelyzetben (természeti csapások, konfliktusok, szerencsétlenségek) segít megőrizni hidegvérünket. Lehetővé teszi lelki egyensúlyunk megtartását.

Macskagyökér (Valeriana officinalis)
* Derű, megnyugvás. A nap végén és a lefekvéskor megkönnyíti a megnyugvást és a relaxációt. A felelősségeket viselő, gondoktól és a mindennapi stressztől gyötört egyéneknek javasolt esszencia.Rézvirág (Zinnia elegans)
* Öröm, vidámság, könnyedség. A nevetés, mint nagyon hatékony terápia elfogadására. Kihozza a mindannyiunkban bennünk lakó gyermeket. Feszültségoldó. Segíti azokat a szülőket, akiknek kommunikációs problémáik vannak a gyerekeikkel. Javasolt azoknak, akiknek szükségük van a felszabadító nevetésre.

Kajszibarack (Prunus armeniaca)
* Öröm, teljesség. Felelősségteljes értelmiségieknek, akik nem érzik jól magukat a bőrükben, hajlamosak a hirtelen kedélyváltozásokra, illetve hiperglikémiára. Segít oldani a szellemi és érzelmi feszültséget. Megkönnyíti a belső konfliktusok megoldását.

Sárga cickafark (Achillea filipendulina)
* Nyitottság, védekezés. A külvilágtól önvédelemből elzárkózó, túlérzékeny és sebezhető egyéneknek. Segíti a személyiség kibontakozását az aktív közösségi életben az egyéniség és az érzékenység megóvása mellett.

Havasi palástfű (Alchemilla alpina)
* Feltétel nélküli szeretet, bizalom, oltalom. Azoknak, akik az anyai kapcsolat hiányától szenvednek vagy szenvedtek. Akik nem képesek érzelmeiket kifejezni a hozzátartozóknak és a szülőknek, és állandó szeretetéhségben élnek. Segít megszabadulni az elfojtott érzelmektől és visszatalálni a szeretetre való képességhez.

Közönséges palástfű (Alchemilla vulgaris)
* Anyaság tudata, kiteljesedett nőiesség. Azoknak a nőknek, akik nőiségüket a gondoskodó anyaszerep mögé rejtik. Hasznos a nemi szervekkel összefüggő mindennemű megrázkódtatás, sokk esetén. Segít az utódnemzés zavarából adódó veszteség, üresség és hiányérzet leküzdésében. Emellett megerősíti a természettel és a földdel való kapcsolatunkat.

Csüngő amaránt (Amaranthus caudatus)
* Önmeghaladás. A kétségbeesett helyzetekben, amikor az egyén mindent sivárnak, ellenségesnek érez, nyomasztja a magány és a kivetettség érzése. Lehetővé teszi az extrém szenvedés, a teljes elkeseredés, a kilátástalan és reménytelen helyzetek túlélését. Megerősíti a szervezetet, ha támadás éri, ha legyengült vagy stabilitását vesztette.

Orvosi tisztesfű (Stachys officinalis)
* Harmonikus szexualitás. Segít a nemiséggel összefüggő belső konfliktusok megoldásában. Stabilizálja a megzavart szexuális életet (szexuális hiperaktivitás, megalázó szexuális játékok). Segít legyőzni a fantáziálás és a szexuális vágyak által keltett kényszeres szükségleteket.

Kígyógyökerű keserűfű (Polygonum bistorta)
* Nyitottság, önkontroll. Annak érdekében, hogy saját vágyainkhoz hűek maradjunk, mindamellett elismerjük és tiszteletben tartjuk másokéit is. Segít legyőzni a tanácstalanságot, a szétszórtságot és a figyelmetlenséget. Megerősíti és összeszedettebbé teszi a fellegekben járókat, különösképpen a nagy változások idején.

Nyírfa (Betulus pendula)
* Vitalitás, regeneráció. Dinamizál és revitalizál. Az öregedéshez kapcsolódó megcsontosodott elképzelések legyőzéséhez. Segít megtalálni életünk értelmét a megmerevedett magatartásformák és szokások túlhaladása révén.

Vadmurok (Daucus carota)
* Éleslátás, érzékenység. Elősegíti a tisztánlátást és a parapszichológiai képességek felébredését. Azoknak, akik túlságosan is elmerülnek vagy a szellemi, vagy az érzelmi világban, megakadályozva ezáltal a többi pszichés képességük kibontakozását.

Vadcseresznyefa (Prunus avium)
* Vidámság, jókedv. A pesszimista és mogorva, a dolgoknak mindig csak a negatív oldalát látó egyéneknek. Derűs és optimista életfelfogást kölcsönöz.

Vérehulló fecskefű (Chelidonium majus)
* Megnyilvánulás, véleménycsere, nyitottság. Megkönnyíti a kommunikációt, a véleménycserét és fogékonnyá tesz. A magukba zárkózott, nehéz felfogású vagy makacs, nehezen kommunikáló embereknek.Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea)
* Integritás és önkiteljesedés. Akkor javasolt, amikor erőszakos események és történések megcsúfolják az egyén méltóságát és morális integritását. Az önbecsülés és a tisztelet révén segít megtalálni igazi identitásunkat.

Jázmin (Jasmine officinalis)
* Megtisztulás, önelfogadás. Azoknak, akik nem sokra becsülik, nem tudják szeretni önmagukat, akiknek negatív önképük van. Segít abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Elősegíti a szív nyitottságát és igazi szellemi identitásunk megtalálását. Segít megszabadulni a mérgektől, legyenek azok valódiak vagy csak képzeltek.

Mezei juhar (Acer campestre)
* Vitalitás, dinamizmus, fluiditás. Elősegíti az egyensúly megtalálását és az energiaáramlást. Azoknak, akik úgy érzik, cselekvésképtelenek, illetve hogy egy helyben topognak. Felélénkíti és feltölti a szervezetet, ha energiái leblokkoltak. Akupunktúrás kezelés alatt javasolt.

Eukaliptusz (Eucalyptus globulus)
* Lelkesedés, az életbe vetett hit. A kapcsolati konfliktusok vagy megoldatlan érzelmi traumák miatti melankólia, szomorúság és bánat ellen, amelyek légzési panaszok formájában nyilvánulnak meg. Segít feldolgozni a múltbéli traumákat, és továbblépni.

Kerti izsóp (Hyssopus officinalis)
* Bűnbánat, megbocsátás. A bűntudat legyőzésére azokban az esetekben, amikor meg vagyunk győződve arról, hogy bűnt követtünk el. Lehetővé teszi a bűntudatot kiváltó beállítódás és viselkedés megértését és túlhaladását.

Mimóza (Acacia dealbata)
* Nyitottság, empátia. A félénk, introvertált, független, magukba zárkózó és másoktól elkülönülő egyéneknek. Elősegíti a mások és a világ felé való kinyílást. Elbátortalanodás esetén vagy depressziós időszakokban, amikor magányosnak, elhagyatottnak érezzük magunkat.

Mezei tikszem (Anagallis arvensis)
* Önigenlés. A szülői fennhatósággal és az apaképpel kapcsolatos problémák megoldására. Azoknak, akik akaratgyengék és nehezen szánják rá magukat a cselekvésre.

Májusi gyöngyvirág (Convallaria majalis)
* Ártatlanság, spontaneitás, cselekvési szabadság. Azoknak, akik számára az élet feladatok, kötelességek és társadalmi konvenciók sorozata. Akik mások elismerésére vágynak és a körülmények rabjai. A lázadóknak, a bizalmatlanoknak, akik visszautasítják ugyan a konformizmust, mégis valódi természetüknek ellentmondó külső körülmények hatalma alá kerülnek. Javasolt azoknak a kamaszoknak, akik túl hirtelen léptek ki a gyermekkorból, és nem találják a helyüket a felnőttek világában.

Narancsfa (Citrus sinensis)
* Érzelmi felszabadulás. Érzelmi katarzist elősegítő hatékony katalizátor. Megszabadít az érzelmi feszültségektől és segít a kapcsolódó konfliktusok feloldásában. Megnyugtatja a felkorbácsolt érzelmeket.

Őszibarackfa (Prunus persica)
* Altruizmus, kiengedés. Gyógyító katalizátor, elősegíti a feszültségektől való megszabadulást. Azoknak, akik túl sokat foglalkoznak a saját problémáikkal, és nem képesek mások és a világ előtt megnyílni. Külsődleges használatra javasolt.Háromszínű árvácska (Viola tricolor)
* Belső erő, ellenállás. Azoknak, akik gyengének, erőtlennek érzik magukat, és visszatérő fertőző betegségben szenvednek. Megerősíti és védi a szervezetet.

Petúnia (Petunia hybrid)
* Szellemi világosság, lelkesedés. Azoknak, akikből hiányzik a lelkesedés, vagy éppen ellenkezőleg, túl szertelenek és szétszórtak, ezért nehezen érik el céljaikat. Segít meghatározni a prioritásokat, mellőzni a lényegtelent és összpontosítani a lényegre, a cél leggyorsabb elérése érdekében.

Körtefa (Pyrus communis)
* Egyensúly, testi könnyedség. Egyensúlyvesztés után segít magunkra találni. Kiegyensúlyozza a gerincoszlopot és visszaigazítja a testet függőleges tengelyéhez.

Feketebodza (Sambucus nigra)
* Regeneráció, megtisztulás, vitalitás. Segít feldolgozni a szégyenérzetet, a megalázottság és a tökéletlenség érzését. A színtelen, visszahúzódó, engedelmes, vitalitáshiányos egyéneknek. Azoknak, akik megtagadják a testüket, és akik hamis látszatok mögé bújnak. Javasolt, ha elhagyatottnak érezzük magunkat vagy tele vagyunk bizonytalansággal. Válságokat vagy súlyos eseményeket követő üresség és önbizalom¬vesztés esetén is hasznos.

Dohány (Nicotiana tabacum)
* Nyílt szív. Olyan ideges, rideg és feszült egyéneknek, akik minden érzelmi kapcsolatot és érzékenységet elveszítettek a környezetükkel szemben, érzelmi szempontból hidegek. Jó a modern világ elgépiesítő hatásai ellen.

Varádics (Tanacetum vulgare)
* Határozott szellem, tettrekészség. Azoknak a határozatlan, lassú és apatikus egyéneknek, akik nem képesek cselekedni, előbbre lépni, és akik mindig mindent halogatnak, mert félnek a nehézségektől, a kellemetlenségtől, és hogy elveszítik lelki békéjüket.

Erdei ibolya (Viola hirta)
* Kiteljesedett érzékenység. A félénk, sérülékeny, visszahúzódó és magánykedvelő egyéneknek. Csak látszólag hidegek vagy visszafogottak, tulajdonképpen félnek előtérbe kerülni és nehezen nyílnak meg mások előtt. Segít kommunikálni és elkerülni a túlzottan tapintatos magatartást az érzékenység megőrzése mellett.


Hóvirág (Galanthus nivalis)
Elengedés, megújulás
Hogy a személyiség határozott kifejezésének kockázatát vállalva merjünk cselekedni. Segít túllépni a próbatételeken anélkül, hogy az elesettség eluralkodna rajtunk. Lendületet és erkölcsi támaszt nyújt a múlt szenvedéseitõl való megszabaduláshoz és az elõrehaladáshoz. Azoknak, akik attól szenvednek, hogy fizikai vagy intellektuális hátrányuk miatt nem képesek élni a lehetõségeikkel.

Forrás: bachviragterapeuta.huWeblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 53
Heti: 53
Havi: 1 262
Össz.: 791 399

Látogatottság növelés
Oldal: Deva virágok csoportja!
Online dísznövény gondozás, minden ami virágról szól és Debrecen története! - © 2008 - 2024 - kryszta.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »